Tre – Mycket surf men begränsad täckning

Tre hastighet senaste året. Källa Bredbandskollen

Tre är en operatör som sätter snabba, innovativa lösningar i fokus. De har sedan 2003 funnits på den svenska marknaden och är numera en av de stora jättarna, vad gäller tjänster för mobilt bredband.

Om Tre

Tre lanserades i Sverige i Maj 2003. Sedan dess har de skapat lösningar för kundernas behov att ringa, surfa och smsa. Till skillnad från andra operatörer har Tre mer än någon annan operatör satsat på smarta abonnemang och på hastighet. De har därför inte i samma utsträckning som andra operatörer utvecklat sitt näts täckning.

Tre var först i Sverige med att erbjuda sina kunder Wifi-samtal och försöker ständigt ligga i framkant vad gäller moderna abonnemangslösningar.

Priser på Tre mobilt bredband?

Tre erbjuder abonnemang för mobilt bredband från allt mellan 3 GB, för den som surfar lite, till 500 GB, för den som surfar mycket. Priserna varierar mellan 99 SEK till 449 SEK i månaden.

DatamängdPrisBindningstidLänk
15 GB149 SEK/mån12 månLäs mer
50 GB249 SEK/mån12 månLäs mer
Obegränsat399 SEK/mån12 månLäs mer

Hemsidan är enkel att navigera i och informationen om Tres tjänster och deras abonnemang är lättillgänglig. Varje abonnemangsalternativ har bland annat en egen kolumn där man får information om var någonstans som surfen kan användas.

Tre mobilt bredband innebär att man kan välja att köpa med eller utan router.

Routeralternativ

Väljer man att köpa med router har Tre flera bra alternativ som de erbjuder. Just nu finns det fem routers att välja mellan.

De två som sticker ut mest är den bärbara mini-routern och utomhusroutern från Huawei, som passar utmärkt för den som behöver lite extra hjälp med sitt internet. Genom att placera utomhusrouterns mottagardel på exempelvis en balkong får du bättre täckning inomhus.

Varje router har en specifik månadskostnad som läggs till ditt valda abonnemang. Priserna varierar mellan både abonnemang och router, läs mer hos Tre.

Tre täckning

Tres täckning är inte den bästa utan fungerar som allra bäst i de södra delarna av Sverige samt i tätorter och i större städer. Istället har Tre satsat på att utveckla ett stabilt och snabbt nät där deras täckning redan når ut.

För den som främst kommer att använda sitt mobila bredband i mellersta och södra Sverige är detta goda nyheter. Det gäller även den som bor i en stad.

Se om Tre passar dig på deras täckningskarta

Vad tycker andra om Tre

Kunder hyllar Tre för smarta abonnemangslösningar och det breda utbudet av både abonnemang och medföljande routers. Tre uppskattas också för sin support.

Täckningen är vad som har fått utstå mest kritik. Kunder menar att det borde vara bättre täckning för priset som de betalar i månaden.

Någonting som uppskattas med Tre är dock att flera abonnemang för Tre mobilt bredband fungerar utomlands, överallt i EU.

Användarbetyg

tre Genomsnittligt betyg: 0 out of 5 från 0 kunder.

Är du kund, vad tycker du om Tre?

Namn:
Betyg:
Review Content

Support

Tre har flera supportlösningar. Bland annat kan du gå in på mina sidor (Mitt3), du kan skriva ett mail eller ringa.

Tres chattsupport är öppen mellan 08:00–17:00 under vardagar och 08:00–18:00 under helger. Vill du ringa och prata med dem kan du som privatkund göra det mellan 08:00–20:00 under alla vardagar. Under helger är dock telefonsupporten stängd och andra öppettider gäller för företagskunder.

De har även någonting som de kallar för 3Community där medlemmar får hjälpa anda medlemmar genom att svara på frågor om abonnemang, Tre och övrigt i ett specifikt forum.

Sammanfattning

Tre har inte den bästa täckningen och är inte den billigaste operatören på marknaden. I gengäld får kunderna dock ett snabbt nät och möjlighet att välja upp till så mycket som 500 GB surf per månad.

Hemsidan är enkel att förstå sig på och smidig att navigera i. Dessutom är informationen lättillgänglig och det finns ett 3Community där man kan få svar på sina frågor – och hjälpa andra få svar på sina.

DatamängdPrisBindningstidLänk
15 GB149 SEK/mån12 månLäs mer
50 GB249 SEK/mån12 månLäs mer
Obegränsat399 SEK/mån12 månLäs mer

Plus:
  • Mycket surf
  • Många routers
  • Ingen startavgift
  • Bra support
Minus:
  • Begränsad täckning