Telia mobilt bredband – Bäst täckning över hela landet

Telia hastighet senaste året. Källa Bredbandskollen

Telia är en av Sveriges mest välkända operatörer och erbjuder bland annat tjänster för mobilabonnemang, bredband, Tv och, såklart, mobilt bredband. Telia förknippas ofta med bra täckning och stabila nät och har även fått flera utmärkelser i frågan.

Om Telia

Telia var först med att lansera 4G (2009) och har sedan dess rotat sig i den digitala marknaden och blivit till en av dess jättar.

Priser på Telia mobilt bredband

Telia erbjuder flera olika abonnemang för mobilt bredband. Man kan välja på att köpa med eller utan router och kan även köpa ett mobilt bredband med en surfplatta.

Priserna på Telia mobilt bredband varierar mellan 149 SEK/mån till så mycket som 449 SEK/mån. Telia har även en startavgift på alla sina abonnemang. Den ligger på 250 SEK, oavsett vilket abonnemang man är intresserad av.

DatamängdPrisStartavgiftLänk
10 GB149 SEK/mån250 SEK Läs mer
20 GB199 SEK/mån250 SEK Läs mer
40 GB249 SEK/mån250 SEK Läs mer
60 GB349 SEK/mån250 SEK Läs mer
100 GB449 SEK/mån250 SEK Läs mer

Telia har ett koncept som innebär att kunderna får behålla oanvänd surf till nästkommande månad. Från och med 10 GB till upp till 100 GB per månad.

Routeralternativ

Det finns tre stycken routers att välja mellan: Huawei B525, Netgear AC790S och Huawei E5573. Dessa ligger på mellan 499 SEK och 1895 SEK.

Vill du ha ett mobilt bredband med router kan du välja på en bindningstid på 24 månader eller ingen bindningstid alls. Kostnaden läggs på din månadsvisa mobila bredbandskostnad. Väljer du med bindningstiden på 24 månader blir månadskostnaden för routern billigare än om du väljer utan bindningstid. Du kan även välja att köpa routern separat för en engångskostnad.

Router24 månIngen bindningstidBetala direkt
Huawei B52550–60 SEK/mån77 SEK/mån1895 SEK
Netgear AC790S20–30 SEK/mån52 SEK/mån1295 SEK
Huawei E5573499 SEK

Huawei E5573 ingår inte i något erbjudande för mobilt bredband. Men du kan köpa den separat eller välja att delbetala den för 21 SEK/mån i 24 månader. Denna router är även speciell eftersom den är laddad med 50 GB surf som är giltig i 31 dagar från och med laddningstillfället.

Telia har även tillbehör såsom en portabel antenn för mobilt bredband för 795 SEK, som man kan välja att köpa till för att maximera sin mottagning.

Telia täckning

Telia har en täckning som är vida ryktad för sin imponerande vidd. Telias nät når ut till fler ställen utanför städerna än vad någon annan operatör gör, vilket har gjort att deras mobila bredband blivit eftertraktat på, bland annat, landsbygden.

Vad tycker andra om Telia

Bland annat P3 har hyllat Telia mobilt bredband för att vara Sveriges snabbaste mobilnät, vilket naturligtvis är någonting som användare uppskattar. God hastighet i kombination med den breda täckningen är kanske Telias främsta fördelar, sett till kunder, experter och operatörjätten själv.

Telias steg-för-steg-guide för att koppla in deras mobila bredband i ens egna router är riktigt bra och är lätt att följa för alla åldrar och erfarenhetsnivåer. De har även en tydlig guide för hur mycket surf som räcker till vad.

Telia har dessutom blivit hyllade av SKI, Trygg Kundkontakt och Bredbandskollen.

Någonting som skulle kunna förbättras är Telias hemsida som kan kännas aningen rörig och svåröverskådlig i jämförelse med de andra operatörerna.

Användarbetyg

telia Genomsnittligt betyg: 2.2 out of 5 från 4 kunder.

★☆☆☆☆
1 5 1
Bor långt ute på landet, hade väl fungerande ADSL när Telia bestämde att alla ledningar skulle rivas ned. Vid eventuella fel fixades dessa leningar och allt fungerade. Sedan blev det Mobilt bredband, de bedyrade att detta nya utan kablar var så bra och skulle fungera så väl när de kom hit och installerade all ny utrustning som krävdes. Telia pratade sig varm om den nya tekniken som fungerade så väl och visst fungerade det, i ca 1,5 år men sedan.... Plötsligt var både telefon och internet tvärdött. Det visade sig att modemet lagt av helt. då plötsligt är all trasig utrustning MIN utrustning enligt supporten?!?! (inte fasen var de gammla kopparkablarna till min fastighet MINA?))) Bara att åka och SJÄLV betala för ny untrustning som fungerade URDÅLIGT Telia rent LÖJLIGT... Aldrig mera telia...

★★★★★
5 5 1
Överlägset bästa mobila bredband. Bäst i test

★★☆☆☆
2 5 1
100GB surf. 1. Den räcker ej för vår familj 2. Vi behöver fylla på varje månad 3. Den x-tra surf som köpes kan ej sparas i surfpotten gäller bara i 30 dgr. 4. När ny månadssurf påbörjas så ansluter den till att påbörja dessa 100 GB direkt dag 1 även om jag har kvar av x-tra surf jag köpt. Vilket gör att den x-tra surf som jag har kvar ej blir giltig längre om jag inte skyndar mig att göra av med mina 100 inom den tid som x-tra surfen gäller. 5. Tyvärr så har vi inget annat alternativ då vi bor på landsbygden och ej kan ha internet på annat sätt. För täckningen så är det endast Telia som fungerar. 6.Det går att få större surfmängd som företag men ej som privatperson och det är dessutom billigare månadskostnad och att fylla på surfmängd. Hur tänker ni här?? 5.

★☆☆☆☆
1 5 1
Fruktansvärt dåligt intresse från telia när mobilt bredband inte fungerar, tar inte ansvar för sina produkter utan skyller på Huawei. Lämnar över allt ansvar till kunden

Är du kund, vad tycker du om Telia?

Namn:
Betyg:
Review Content

Support

Telia har flera sorters support. Bland annat har de en chattbot som kör din fråga genom sitt system för att finna redan postade artiklar i deras supportsidor om samma ämne. Om detta inte hjälper finns alternativet att kontakta Telia via deras mail. Vad gäller e-post är det dock lättast att få hjälp (och bäst hjälp) om man redan är kund hos dem, eftersom det ofta krävs ett abonnemangsnummer innan mailet kan skickas iväg.

Det går även att ringa till Telia. De har öppet mellan 08:00 och 19:00 under vardagar och är helt stängd under helger. Annars går det såklart att gå till en Teliabutik och få hjälp och svar på frågor i person.

Sammanfattning

Telia är en jätte i den mobila bredbandsvärlden med ett positivt rykte om sig. De har bäst täckning på marknaden och har även en stabil hastighet. Därför passar Telia för den som behöver god täckning på platser där andra operatörer inte når ut. De passar även för den som inte alltid använder upp sin surf och som vill spara på den till nästa månad.

Deras hemsida hade gärna fått vara lättare att navigera i och vi önskar att supporten varit tillgängligare även för icke-kunder. Vi uppskattar dock att de har telefonsupporten öppen ett tag utöver vanliga arbetstider.

DatamängdPrisStartavgiftLänk
10 GB149 SEK/mån250 SEK Läs mer
20 GB199 SEK/mån250 SEK Läs mer
40 GB249 SEK/mån250 SEK Läs mer
60 GB349 SEK/mån250 SEK Läs mer
100 GB449 SEK/mån250 SEK Läs mer

Plus:
  • Bra täckning
  • Stabilt nät med god hastighet
  • Spara surf till nästa månad
Minus:
  • Svårt att navigera på hemsidan
  • Något krånglig kundkontakt